
Przy wprowadzeniu zdrowej diety w życie, trzeba pamiętać również o pokarmach ulepszających. Dostarczają one witaminy i minerały, podniosą odporność, pomogą w profilaktyce nowotworowej, przywrócą blask naszej skórze. Nasiona chia posiadają dużo Omega- 3, przeciwutleniaczy i błonnika. Zarodki pszenne zawierają minerały, błonnik i białka. Pyłek pszczeli posiada dużo aminokwasów i witaminy z grupy B. Pomaga również w walce z alergiami sezonowymi. Spirulina w proszku dostarcza chlorofilu, białka, wapnia, gdzie źródłem są zielone warzywa. Jagody goji zawierają aminokwasy, antyoksydanty i białka pochodzenia roślinnego, oraz błonnik i żelazo. Olej kokosowy dostarcza kwasów tłuszczowych i zwiększa odporność. Maleńkie sardynki zawierają witaminy B12, kwasy Omega-3, białka. Siemię lniane posiada żelazo, błonnik, kwas Omega- Proszek maca bogaty jest w składniki odżywcze, pozwala pokonać stres, przemęczenie. Komosa ryżowa uwalnia od wzdęć, nie zawiera glutenu. Na pewno każdy zna właściwości zdrowotne zielnej herbaty matcha, natomiast po jej sproszkowaniu jest ich aż 10-krotnie więcej.
